King Pilla

Här lagrar vi all den öl vi har bryggt genom åren och sparar även recept för den inbitne ölbryggaren!
Alt
King Pilla Batch 1

King Pilla är en ljus, saftig IPA fylld med smaker och aromer av mango, persika, passionfruit och en melange av citrusjuice. En mjuk munkänsla och rundad bitterhet säkerställer att King Pilla aldrig tröttnar gommen - en sann glädje att dricka!

Stil: American IPA
Alkoholhalt: Ca. 6,5%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst

Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2018-10-06

Smak och doft

Smaken är söt av apelsin och citrus med en riklig mängd humle och en tydlig maltsmak utan bitterhet. Lätt fyllig och läcker!

Beska

Fyllighet

Sötma

Humle

Recept

Bryggdata för bryggaren

OG:1.062
FG: 1.014
AVB: 6,5 %
IBU: 69
Effektivitet: 71%

Färg (SRM Morey equation)
SRM: 5.51
Untappd - Betyg & recensioner
Brewer's Friend - Färdigt recept 20 liter

Mäskning

  • Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
  • Mäska i 60 minuter vid 67°C
  • Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota Andel
Pilsner Malt Balder 44,9 %
Maris Otter Ale Malt 36,7 %
Dextrine Malt 10,3 %
Aromatic Munich 6,1 %
Dextrose (tillsätt i slutet av kokningen)  2 %

Vattenbehandling

  • PH: 
  • Calcium (Ca):
  • Magnesium (Mg):
  • Sodium (Na):
  • Sulfate (SO4):
  • Chloride (Cl):
  • Bicarbonate (HCO3):

 

Lakning

  • Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten. 

 

Kokning

  • Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
  • Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan. Totalt ska vörten koka i 60 minuter.
  • Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle Mängd Koktid
Warrior 0,7 g/l 60 min
Comet 0,7 g/l 20 min
Citra 1,1 g/l 15 min
Comet 0,7 g/l 10 min
Citra 4,5 g/l 1 min
Comet 2,2 g/l 1 min

Övrigt

Klarningsmedel Mängd & Koktid
Protafloc Använd vid behov.

Jäsning
 

Jäst

Fermentis Safale US-05

Temperatur

18-20 °C

 

Torrhumling

Torrhumling Mängd Tid
Citra 6,6 g/l 3 dagar
Comet 2,2 g/l 3 dagar

OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.