Mango DIPA

Här lagrar vi all den öl vi har bryggt genom åren och sparar även recept för den inbitne ölbryggaren!
Alt
Mango DIPA

Hazy nyans och med ganska högt finbubbligt vitt skum som kvarlämnar ett mjukt lager på ytan. En Dubbel IPA fullproppad med ljuvlig färsk mango!

Stil: Dubbel IPA
Alkoholhalt: Ca. 7,8%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, mango, vetemalt, humle, jäst

Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2019-04-27

Smak och doft

Mangodoften är igenkännlig och där även lite andra exotiska inslag i form av grapefrukt och ananas tar sig igenom.

Beska

Fyllighet

Sötma

Humle

Recept

Bryggdata för bryggaren

OG:1.069
FG: 1.013
Mango: +0,5 abv
AVB: 7,8 %
IBU: 60
Effektivitet: 78%

Färg (SRM Morey equation)
SRM: 7.88
Untappd - Betyg & recensioner
Brewer's Friend - Färdigt recept 20 liter

Mäskning

  • Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
  • Mäska i 60 minuter vid 67°C
  • Om möjligt, gör en utmäskning till 78°C i 10 minuter.
Maltnota Andel
Pilsnermalt 57,0 %
Carapils 23,0 %
CaraMunich I 7,5 %
Vetemalt 5,7 %
Munich 20L 2,9 %
Dextrose 3,4 %

Vattenbehandling

  • PH: 
  • Calcium (Ca):
  • Magnesium (Mg):
  • Sodium (Na):
  • Sulfate (SO4):
  • Chloride (Cl):
  • Bicarbonate (HCO3):

 

Lakning

  • Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten. 

 

Kokning

  • Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
  • Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan.
  • Totalt ska vörten koka i 60 minuter. Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle Mängd Koktid
Centennial 0,3 g/l 60 min
Mosaic 1,6 g/l 10 min
Amarillo 1,6 g/l 1 min
Mosaic 1,6 g/l 1 min

Övrigt

Klarningsmedel Mängd & Koktid
Protafloc Använd vid behov.

Jäsning
 

Jäst

Fermentis Safale US-05

Temperatur

18-20 °C

 

Torrhumling

Torrhumling Mängd Tid
Mango Puré 100 g/l 10 dagar
Mosaic 3,2 g/l 3 dagar
Amarillo 1,6 g/l 3 dagar
Citra 3,2 g/l 3 dagar

OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.