Pale Ale Batch 1
Njut den källarsval. Dofta. Smaka på skummet. Ta en första klunk. Balansen i Croonbrew! PALE ALE ger dig både blommig arom och sedan tydlig beska.
Stil: Pale Ale (PA)
Alkoholhalt: Ca. 5,3%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst
Tappades som: 330ml flaska
Bryggdatum: 2018-07-14
Smak och doft
Tydlig doft av exotiska frukter - passionsfrukt, aprikos och tallbarr. Lagom beska och en balanserad bördighet tack vare malten.
Beska
Fyllighet
Sötma
Humle
Recept
Namn
Croonbrew - Pale Ale
Teknisk information
OG:1.053
FG: 1.010
AVB: 5,3 %
IBU: Lagom
Färg
EBC: 12 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 68°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pale Ale Malt | 91,3 % |
Caramel Pale Malt | 6,5% |
Caramel Malt | 2,2 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock. Humlen skall koka totalt 60 minuter.
- Tillsätt första humlegivan med Northen Brewer, 1,3 g/l. Koka i 60 minuter.
- Tillsätt andra humlegivan med Saaz, 9,1 g/l. Koka i 20 minuter.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Northern Brewer | 1,5 g/l | 60 min |
Saaz | 2,5 g/l | 20 min |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | BRY-97 American West Coast |
Temperatur | 18-20 °C |
OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.