Pale Ale, With Friends!

Här lagrar vi all den öl vi har bryggt genom åren och sparar även recept för den inbitne ölbryggaren!
Alt
Pale Ale Batch 1

Njut den källarsval. Dofta. Smaka på skummet. Ta en första klunk. Balansen i Croonbrew! PALE ALE ger dig både blommig arom och sedan tydlig beska. 

Stil: Pale Ale (PA)
Alkoholhalt: Ca. 5,3%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst

Tappades som: 330ml flaska
Bryggdatum: 2018-07-14

Smak och doft

Tydlig doft av exotiska frukter - passionsfrukt, aprikos och tallbarr. Lagom beska och en balanserad bördighet tack vare malten.

Beska

Fyllighet

Sötma

Humle

Recept

Namn

Croonbrew - Pale Ale

Teknisk information

OG:1.053
FG: 1.010
AVB: 5,3 %
IBU: Lagom

Färg
EBC: 12

Mäskning

  • Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
  • Mäska i 60 minuter vid 68°C
  • Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota Andel
Pale Ale Malt 91,3 %
Caramel Pale Malt 6,5%
Caramel Malt 2,2 %

Vattenbehandling

  • PH: 
  • Calcium (Ca):
  • Magnesium (Mg):
  • Sodium (Na):
  • Sulfate (SO4):
  • Chloride (Cl):
  • Bicarbonate (HCO3):

 

Lakning

  • Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten. 

 

Kokning

  • Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock. Humlen skall koka totalt 60 minuter.
  • Tillsätt första humlegivan med Northen Brewer, 1,3 g/l. Koka i 60 minuter.
  • Tillsätt andra humlegivan med Saaz, 9,1 g/l. Koka i 20 minuter.
Humle Mängd Koktid
Northern Brewer 1,5 g/l 60 min
Saaz 2,5 g/l 20 min

Övrigt

Klarningsmedel Mängd Koktid
Protafloc Använd vid behov.

Jäsning
 

Jäst

BRY-97 American West Coast

Temperatur

18-20 °C

 

OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.