Skelecorn NEIPA - Recept

Här lagrar vi all den öl vi har bryggt genom åren och sparar även recept för den inbitne ölbryggaren!
Alt
Skelecorn NEIPA

100% citra humle. Mild NEIPA med mycket citrusaromer med en delikat malt nota. Denna öl är lite alkoholsvagare med en uns sötma balanserat med låg beska.

Stil: Skellecorn NEIPA
Alkoholhalt: Ca. 5,0%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst

Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2018-11-02

Smak och doft

Tropisk doft med smak av apelsin, citrus och vindruvor.

Beska

Fyllighet

Sötma

Humle

Recept

Bryggdata för bryggaren

OG:1.055
FG: 1.012
AVB: 5,0 %
IBU: 48
Effektivitet: 70%

Färg (SRM Morey equation)
SRM: 4.45 (Hazy)
Untappd - Betyg & recensioner
Brewer's Friend - Färdigt recept 20 liter

Mäskning

  • Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
  • Mäska i 60 minuter vid 64°C
  • Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota Andel
Pilsner Malt Balder 92,6 %
Carapils 3,7 %
Caramel Crystal 10L 3,7 %

Vattenbehandling

  • PH: 
  • Calcium (Ca):
  • Magnesium (Mg):
  • Sodium (Na):
  • Sulfate (SO4):
  • Chloride (Cl):
  • Bicarbonate (HCO3):

 

Lakning

  • Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten. 

 

Kokning

  • Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
  • Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan (0 minuter = Hop Stand/Whirlpool)
  • Totalt ska vörten koka i 60 minuter.
  • Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle Mängd Koktid
Citra  5,5 g/l 0 min

Övrigt

Klarningsmedel Mängd & Koktid
Protafloc Använd vid behov.

Jäsning

Jäst

Fermentis Safale US-05

Temperatur

18-20 °C

 

Torrhumling

Torrhumling Mängd Tid
Citra 7,1 g/l 3 dagar

OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.