Snurra's FIPA
Snurra's FIPA (Fredags IPA) är en öl fylld med fruktig smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, mandarin, grapefrukt, ljus sirap och tallbarr. Inspiration är hämtad från den välsmakande och kraftfulla Lagunitas Maxumus från "Lagunitas Brewing Company".
Stil: Amerikansk Dubbel IPA
Alkoholhalt: Ca. 9,0%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst
Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2018-10-13
Smak och doft
Stor doft med inslag av grapefrukt, kryddiga och jordiga humletoner och en aning alkohol. Fyllig, robust maltig och besk smak med toner av citrus, grapefrukt och inslag av karamell. Komplex, bitter men balanserad eftersmak.
Beska
Fyllighet
Sötma
Humle
Recept
Croonbrew rekommenderar Batch 2
Bryggdata för bryggaren
OG:1.088
FG: 1.026
AVB: 8,9 %
IBU: 142
Effektivitet: 72%
Färg (SRM Morey equation)
SRM: 9.43 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 67°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pilsen Malt Briess | 77,6 % |
Wheat Malt Crisp | 15,4 % |
Aromatic Munich Malt 20L | 3,9 % |
Caramel Malt 60L | 3,2 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
- Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan.
- Totalt ska vörten koka i 90 minuter.
- Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Willamete | 1,8 g/l | 90 min |
Magnum | 0,9 g/l | 90 min |
Centennial | 1,0 g/l | 45 min |
Willamete | 1,9 g/l | 45 min |
Hallertau Comet | 1,0 g/l | 45 min |
Cascade | 1,0 g/l | 45 min |
Cascade | 2,1 g/l | 20 min |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd & Koktid | |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | 1450 Denny's Favorite |
Temperatur | 19-21 °C |
Alkoholtolerans | 10% ABV |
Torrhumling
Torrhumling | Mängd | Tid |
---|---|---|
Centennial | 1,4 g/l | 3 dagar |
Cascade | 1,4 g/l | 3 dagar |
Simcoe | 1,4 g/l | 3 dagar |
OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.
Bryggdata för bryggaren
OG:1.086
FG: 1.022
AVB: 8,9 %
IBU: 144
Effektivitet: 72%
Färg (SRM Morey equation)
SRM: 8.54 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 67°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pilsen Malt Briess | 77,6 % |
Wheat Malt Crisp | 15,4 % |
Munich Nature - EKO | 3,9 % |
Caramel Malt 40L | 3,2 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
- Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan.
- Totalt ska vörten koka i 90 minuter.
- Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Willamete | 1,8 g/l | 90 min |
Warrior | 0,9 g/l | 90 min |
Centennial | 1,0 g/l | 45 min |
Willamete | 1,9 g/l | 45 min |
Hallertau Comet | 1,0 g/l | 45 min |
Cascade | 1,0 g/l | 45 min |
Cascade | 2,1 g/l | 10 min |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd & Koktid | |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | 1450 Denny's Favorite |
Temperatur | 15-21 °C |
Alkoholtolerans | 10% ABV |
Torrhumling
Torrhumling | Mängd | Tid |
---|---|---|
Centennial | 1,4 g/l | 3 dagar |
Cascade | 1,4 g/l | 3 dagar |
Simcoe | 1,4 g/l | 3 dagar |
OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.