Sommarsaison Batch 1
En modern och lättdrucken Saison som bryggs med humlesorten Citra. Denna öl har sina rötter i Belgien och dracks traditionellt på sommarhalvåret.
Stil: Belgisk Saison
Alkoholhalt: Ca. 6,5%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, vetemalt, humle, jäst
Tappades som: 330ml flaska
Bryggdatum: 2018-08-04
Smak och doft
Jästen bidrar med en fruktig och kryddig karaktär medan humlen ger en friskhet med inslag av citrus.
Beska
Fyllighet
Sötma
Humle
Recept
Namn
Croonbrew - Sommarsaison
Teknisk information
OG:1.054
FG: 1.006
AVB: 6,5 %
IBU: 25
Färg
EBC: 8 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 65°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 78°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pilsnermalt | 91 % |
Vetemalt | 9 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten och koka i 60 minuter utan lock.
- Tillsätt påsen med humle när 10 minuter återstår av den totala koktiden.
- Kyl ned vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Citra | 3,1 g/l | 10 min |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | Fermentis BE-134 |
Temperatur | 20-24 °C |