Sommarsaison

Här lagrar vi all den öl vi har bryggt genom åren och sparar även recept för den inbitne ölbryggaren!
Alt
Sommarsaison Batch 1

En modern och lättdrucken Saison som bryggs med humlesorten Citra. Denna öl har sina rötter i Belgien och dracks traditionellt på sommarhalvåret.

Stil: Belgisk Saison
​Alkoholhalt: Ca. 6,5%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, vetemalt, humle, jäst

Tappades som: 330ml flaska
Bryggdatum: 2018-08-04

Smak och doft

Jästen bidrar med en fruktig och kryddig karaktär medan humlen ger en friskhet med inslag av citrus.

Beska

Fyllighet

Sötma

Humle

Recept

Namn

Croonbrew - Sommarsaison

Teknisk information

OG:1.054
FG: 1.006
AVB: 6,5 %
IBU: 25

Färg
EBC: 8

Mäskning

  • Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
  • Mäska i 60 minuter vid 65°C
  • Om möjligt, gör en utmäskning till 78°C i 10 minuter.
Maltnota Andel
Pilsnermalt 91 %
Vetemalt 9 %

Vattenbehandling

  • PH: 
  • Calcium (Ca):
  • Magnesium (Mg):
  • Sodium (Na):
  • Sulfate (SO4):
  • Chloride (Cl):
  • Bicarbonate (HCO3):

 

Lakning

  • Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten. 

 

Kokning

  • Koka upp vörten och koka i 60 minuter utan lock.
  • Tillsätt påsen med humle när 10 minuter återstår av den totala koktiden.
  • Kyl ned vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle Mängd Koktid
Citra 3,1 g/l 10 min

Övrigt

Klarningsmedel Mängd Koktid
Protafloc Använd vid behov.

Jäsning
 

Jäst

Fermentis BE-134

Temperatur

20-24 °C