West Coast IPA Batch 1
En humlearomatisk IPA som den görs på den amerikanska västkusten. Lätt och ljus i färgen med en markerad beska och en arom fylld med citrus och tropisk frukt. Innehåller två av de mest populära amerikanska humlesorterna, Citra och Mosaic.
Stil: West Coast IPA
Alkoholhalt: Ca. 6,4%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst
Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2018-09-29
Smak och doft
Första intrycket är en fruktig smak med toner av citrus och mango, öljt av en lätt maltighet med en markerad men avrundad beska. Njut som den är eller med en bit mat!
Beska
Fyllighet
Sötma
Humle
Recept
Bryggdata för bryggaren
OG:1.062
FG: 1.015
AVB: 6,4 %
IBU: 69
Effektivitet: 71%
Färg (SRM Morey equation)
SRM: 6.95 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 67°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 78°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pilsnermalt | 95,5 % |
Carared | 4,5 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten.
- Efter 30 minuters koktid, tillsätt den första humlegivan, Mosaic 1,6 g/l.
- Efter 45 minuter, tillsätt den andra humlegivan som skall koka i 15 minuter, Citra 1,6 g/l.
- Efter 59 minuter, tillsätt den tredje humlegivan som ska koka i 1 minut, Mosaic 3,2 g/l och Citra 1,6 g/l.
- Totalt ska vörten koka i 60 minuter.
- Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Mosaic | 1,6 g/l | 30 min |
Citra | 1,6 g/l | 15 min |
Mosaic | 3,2 g/l | 1 min (+ hop stand) |
Citra | 1,6 g/l | 1 min (+ hop stand) |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd & Koktid | |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | Fermentis Safale US-05 |
Temperatur | 18-20 °C |
Torrhumling
Torrhumling | Mängd | Tid |
---|---|---|
Citra | 1,6 g/l | 3 dagar |
OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.